Volgens mij hoort deze jongen bij mij

GB staat voor gay bear, grote beer, geile beer en dus vooral voor mezelf. Ik schrijf over homo dating, gay contacten en gay sites. Kortom: my gay life.

Weer een nieuwe site voor homo dating of gay contact? Hoeveel gay sites hebben wij nodig? In de overtuiging dat ik alle gays van mijn generatie al eens heb gezien wilde Gaybuddy mij onlangs het tegendeel te bewijzen. Na wat afwegingen heb ik mijzelf er maar aan gewaagd om een nieuw profiel aan te maken. Ondertussen ben ik 33 en zou ik voor mijzelf toch het onderscheid moeten kunnen maken of ik ga voor een gay contact of dating.

Daniel is blond, stoer en 43 jaar. Hij spreekt me aan terwijl ik thuis op mijn balkon zit met muziek op de achtergrond. Hij vraagt al snel of ik iets boeiends aan het doen ben en uiteraard stuur ik een bericht waaruit hij kan opmaken dat ik op dit moment de wereld aan het verbeteren ben in de hoop dat dit wat indruk zal maken. Na een tijdje chatten en onze echte levens met elkaar te delen stelt hij voor om samen naar een film te gaan. Les 1: aan het einde van de film weet je nog steeds niets van elkaar!

Met de herinneringen van een aantal mislukte bioscoop dates stel ik voor om samen iets te gaan drinken in de stad. Hij kent een leuke homokroeg die onlangs is verbouwd. Zelf ben ik al jaren niet meer in dat soort zaken geweest dus ik voel me lichtjes ongemakkelijk. Terwijl ik de kroeg binnen stap en aan een tafeltje zit voel ik vreemde ogen aan mij voorbij gaan en valt mij op dat ik regelmatig word bestudeerd door een aantal mannen. Naast de verbouwing is de tijd blijkbaar stil blijven staan terwijl ik mij het slachtoffer voel van deze publieke vleeskeuring. ‘Hoi, leuk je te zien! Twee cola graag!’, hoor ik terwijl een man tegenover mij komt zitten. Ik excuseer mezelf en zeg dat ik heb afgesproken met iemand. ‘Ja, met mij’, zegt hij lachend terwijl ik verontrustend om mij heen kijk. Gaat het mij na 15 jaar daten gebeuren dat een man een foto van een ander stuurt? Terwijl ik de barman mijn glas hoor vullen met pessimisme voel ik mezelf onderdeel worden van de vleeskeuringscommissie en neig mijn vernietigende uitslag met hem te delen. Les 2: stuur altijd een recente foto van jezelf waar je leuk op staat!

Hij zegt Pascal te heten en uit de dingen die hij zegt blijkt hij mij te kennen. Nadat hij klaar is met praten raap ik de moed bij elkaar en zeg: ‘Dus je stuurt mij foto’s van een ander en blijkt in het echt ook nog een andere naam te hebben? Wat moet ik daarmee?’ Pascal onderbreekt me en zegt: ‘Nee, dat ben ik niet maar ik heb een paar keer je profiel gelezen’. Ik kijk op en in mijn rechter ooghoek staat opeens blonde Daniel met zijn 1m80, een sterk lichaam en een glimlach die ik niet snel ga vergeten. Hij kijkt Pascal aan en zegt: ‘Volgens mij hoort deze jongen bij mij’. Alsof hij de lichte paniek in mijn ogen ziet reikt zijn hand naar de mijne en zegt hij: ‘Kom, laten we ergens anders heen gaan’. Ik sta op en laat mijn halve glas pessimisme staan. We eindigen in een bruin café waar we een gezellige avond zullen hebben. Les 3: spreek af op een plek waar je je op je gemak voelt en Les 4: pak die leuke kerel zijn hand vast!

Homo dating en gay sites als Gaybuddy zijn toch zo slecht nog niet.

GB