Of je nu op zoek bent naar lust of liefde, er zijn altijd een paar zaken die je als single datende gay in het oog dient te houden. Zodat je date niet met je wegloopt en ook zeker niet van je weg rent. Lees hier de 5 Dating Don'ts voor single homo's.

Dating tip 1: Wel of niet een berichtje sturen

Wanneer je enthousiast bent over je toekomstige date wil je diegene natuurlijk een hoop dingen vragen, talloze berichtjes sturen en continu vertellen hoe leuk jij hem wel niet vindt. Niet doen! Dat werkt juist averechts. Niet alleen kunnen berichtjes anders overkomen dan een face-to-face gesprek, waardoor jullie een vertekend beeld van elkaar krijgen, het kan ook nog eens zo zijn dat jij hem helemaal afschrikt, waardoor je opeens niks meer hoort. Al eens meegemaakt? Dan weet je nu waar het aan ligt. Het helpt ook niet om helemaal niks meer te sturen. Probeer dus een beetje afstand te houden, maar wel je interesse te tonen en je gaydate warm te houden tot jullie afspraakje.

Dating tip 2: Stel hem niet te snel voor aan je vrienden

Jouw vrienden weten alles van je en je wilt natuurlijk niet dat zij alles meteen aan je nieuwe date vertellen in een dronken bui. Je date kan een hele leuke jongen zijn, maar als jij er verder niet veel in ziet zitten, maar jouw vrienden nodigen hem opeens uit om iets leuks samen te doen, dan kun je zomaar opeens aan iemand vast zitten zonder dat je daar nog zin in hebt. Als laatste wil je ook niet dat al je vrienden je met je nieuwe scharrel gaan bemoeien. Hou het lekker tussen jullie tot je beiden zeker bent dat je meer wilt.

Dating tip 3: Ga pas de tweede date met hem naar bed

Het ligt er natuurlijk een heel klein beetje aan wat je zoekt, maar als dat meer is dan een vluchtige sexdate, dan kun jij je beter leren inhouden. Wanneer je meteen op de eerste date sex hebt met je date, hoeft er weinig meer gewonnen te worden en zal hij minder snel zijn best nog voor je doen. Hij heeft immers al wat hij wilt, waarom zou hij je nog mee uit eten nemen?

Dating tip 4: Blijf jezelf

Dit lijkt heel logisch, maar is het allerminst. Veel homo's doen zich online beter voor dan dat ze zijn. Dit komt uit onzekerheid, maar ook uit bravoure. Online is het makkelijk om ergens in mee te gaan, maar doe je dit op een echte date ook nog? Waar je online samen over fantaseert, hoeft niet iets te zijn wat jij in het echt wilt waarmaken. Laat jij je dus meeslepen in online fantasietjes, schroom dan niet om dat voor je date kenbaar te maken om zo ongemakkelijke situaties te voorkomen.

Dating tip 5: Ben zelfverzekerd over wie je bent

Er is niets zo sexy als een man die zelfverzekerd is zonder daar arrogant bij te worden. Schaam je niet voor de dingen die jou juist uniek maken, maar draag je rariteiten met trots en maak ze daarmee uber sexy voor jouw date. Niemand is perfect, ook jouw date niet. En wanneer jij op je gemak bent met jezelf, zal een afspraakje ook snel op zijn gemak zijn bij jou.